Program

Program

Årets Vildtret 2018 på Mommark Handelskostskole på Als er en del af Sønderjysk Vildtfestival – Vild med Vildt. Festivalen byder på mange spændende arrangementer for alle som interesserer sig for jagt, natur og mad. 

I weekenden 3. – 4. november 2018 kan du udover kokkekonkurrencen ‘Årets Vildtret 2018′ deltage i de mange arrangementer som foregår ved Mommark Handelskostskole. I den efterfølgende uge er der forskellige arrangementer i Sønderjylland, hvor flere restauranter byder in med et spændende vildt-menu.


↓ Download Program 2018 (pdf)

Lørdag og søndag kl. 11-17

Her er blot nogle af de ting du kan opleve på Årets Vildtret 2018

= tilmelding nødvendig

  • Falkeshow (kun søndag)
  • Vildtinspireret streetfood
  • Kokkekonkurrencen “Årets Vildtret” (søndag)
  • Sønderjysk Kaffestue
    • Køb sønderjyske kager og drikkevarer
  • “Se tingene lidt oppefra”
    • Mommark Handelskostskole åbner lørdag og søndag skolens klatretårn for børn i alderen 7-12 år. Skolens instruktør står klar med alt udstyr, så børn kan prøve kræfter ved klatrevæggen og se tingene lidt fra oven. Børnene skal være ifølge voksen og klatring på banen er på eget ansvar. Klatretårnet er åbent begge dage fra 11.30-16.30.
      Du kan hente en gratis billet med tidspunkt i skolens Street Food-bod på gårdspladsen.
  • Diverse boder
    • Mød bl.a. en konservator, Snapse Lauget, Kisbæk Slagteren, MacNab, Hestehavens Frugtplantage m.fl.
  • Debatter
  • Fond workshop 
  • Testkør en Subaru 4WD
  • Naturvandring
    • Hertugjagt i Nørreskoven (gratis)
  • Familieaktiviteter  Tilmelding her
    • Smag for livet: Smag på vildt og oplev hvor godt og forskelligt vildt kan smage (gratis )
    • Jagtsti​, hvor I bliver udfordret i ​jeres viden om dyr og planter med særlig relation til temaet jagt.
    • Lav hjorteamuletter til tasken, som halskæde og håndleddet.
    • S​porsafari, her kan man brændemærke forskellige dyrespor på træskiver som man får med hjem.
    • Naturskolen forlægger begge dage et stykke råvildt og demonstrere kunsten i at dele dyret ud i stege osv.
    • Familie Fasan. Her kan 12 familier (op til 5-6 personer) blive guidet i at tilberede en fasan fra fjer til festmåltid​.
  • Jagtrelaterede foredrag
    • Jagten i historisk betydning v/ Hans Kristensen.
    • Hvorfor gå på jagt i et moderne oplyst samfund, hvor vi kan købe maden i supermarkedet? v/ Niels Søndergaard, Danmarks Jægerforbund
    • ​​Falkejagt v/ Rasmus Nielsen, Discover Nature
    • Mød zoologisk konservator Mikkel Ivar Jensen fra Artemis Konservering
    • Smag på snapse og hør få inspiration til at lave din egne snapse ved Snapselaugets telt
    • Vildt og jagt i Sønderjylland før Genforeningen

Se mere på www.visitsonderjylland.dk