Dommere

Dommere

Dygtige kokke fortjener kompetente dommere.

Til Årets Vildtret 2018 har vi lokket seks af landets absolut bedste smagsdommere med om bord.


Brian Mark Hansen

Brian Mark Hansen

Køkkenchef Brian Mark Hansen, Søllerød Kro (1 Michelin-stjerne) og vinder af Årets Vildtret 2014. Brian, der stammer fra Vojens, har sin helt egen stil og anses for at være en af Danmarks markante gastronomiske personligheder. Han har tidligere været ansat på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans Kælder og var souschef på Søllerød Kro mellem 2007 og 2011. Derefter var Brian køkkenchef på Christiansholm Slot, inden han vendte hjem til Søllerød Kro i 2013.

Brian har deltaget i flere kokkekonkurrencer og bl.a. udmærket sig med to 2. placeringer i hhv. “Årets Kok 2010” og “Bocuse d´Or Danmark 2013”. I 2012 vandt han “Årets Vildtret”, og i 2014 modtog han “Årets Hummerklo” ved Læsø Jomfruhummerfestival. Senest har Brian vundet “Årets ret med Gris” i 2016. Brian har desuden formået at fastholde kroens stjerne i Michelin-guiden i alle sine år som køkkenchef.


Helle Brønnum Carlsen (Overdommer)

Madanmelder/-kritiker gennem 30 år tidligere på Information, Jyllands-Posten, DR P4, Politiken, Smag og Behag.

  • Det Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom
  • Medlem af Danske Madanmeldere, Det Danske Gastronomiske Akademi og De Danske Madpublicister
  • I dag madkritiker med egne sider i Weekendavisen med dybdegående artikler om mad mv.
  • Madkommentator i P1 Morgen
  • Kogebogsforfatter, foredragsholder og velestimeret dommer i kokkekonkurrencer som Læsø Jomfruhummerfestival, SPIS Odense Food Festival, Sydhavsøernes Frugtfestival
  • Initiativtager til Smagens Dag og en lang række lignede projekter
  • Deltager i tænketanken bag Madkulturen i Roskilde og forh. fødevareminister Dan Jørgensens tænketank om madråd
  • Bestyrelsesmedlem i Københavns Madhus, EAT
  • Phd i Mad & Æstetik

Francis Cardenau

Francis Cardenau blev landskendt, da han som køkkenchef på Kommandanten som den første herhjemme hentede to stjerner i Guide Michelin hjem til det københavnske madtempel.

Senere åbnede Francis Cardenau Le Sommelier i Bredgade i København, og han er også arkitekten bag Umami og den stilskabende kæde af gourmetbøfrestauranter, MASH.
Sit folkelige gennembrud fik han i Madklubben på TV2, hvor han optrådte sammen med en anden af dommerne ved Årets Vildtret, Vivi Schou.

Francis Cardenau blev i 2016 overdommer på Danmarks eneste internationale kokkekonkurrence, The Native Cooking Award.
Og lad os ikke glemme, at Francis Cardenau blandt alverdens topkokke er håndplukket som dommer ved den mest betydende kokkekonkurrence af dem alle, Bocuse d’Or. Større bliver det ikke.

Læs bogen “Kokken, der fik nok” – om Francis liv og utrættelige arbejde for dansk gastronomi.

Vivi Schou

Vivi Schou startede sin karriere bag komfuret hos danske madkoryfæer som Erwin Lauterbach og Roy Hurtigkarl. Hun har også kokkereret i det københavnske madtempel Kong Hans Kælder.

I de sidste 25 år har Vivi sammen med sin mand Henrik Pedersen, Brian Jensen og en række dygtige køkkenchefer gjort Restaurant Babette til en institution i Vordingborg.
Babettes brand er en kombination af hjerteligt værtskab, kompetent madhåndværk og en kompromisløs holdning til råvarer. Er kvaliteten i top, betyder prisen mindre, hvilket kommer de små lokale producenter til gode.

Over årene har Vivi Schou modtaget en lang række hædersdiplomer for sin indsats for dansk madkultur.


Thomas Wassink

Thomas Wassink

Thomas Wassink er kulinarisk rådgiver og instruktør for topkokke og unge kokke på gastronomiske uddannelsessteder. Tidligere har Thomas været ansvarlig for NATO Hovedkvarters cateringafdeling med et såkaldt “Fine Dining Area” i Belgien.

Thomas har desuden stor erfaring som dommer til kulinariske konkurrencer, her i blandt Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018, Alan Thong Golden Coffee Pot Challenge – 2016, IKA Culinary Olympics – 2016, WACS Judging Seminar – 2016 og mange flere steder.


Thomas Laursen

Thomas Laursen – Wildfooding leverer vilde planter, bær, rødder, svampe mm. til en række toprestauranter i Danmark – herunder Noma, Amass, AOC, Geranium, Relæ, Barr, Manfreds, Geist, Format, Taller, Molskroen, Alchemist, La Banchina, Mielcke og Hurtigkarl m.fl.

I forbindelse med Årets Vildtret er det muligt at komme på “Vild urtesanketur” med Thomas Laursen lørdag den 3. november. Her er deltagerne med til at samle de urter som de otte stjernekokke skal arbejde med i søndagens konkurrence. Læs mere og køb billet her.